המחלקה החינוכית
התיאטרון הלאומי "הבימה" מנהל קשרים חמים ואמיצים עם מאות בתי ספר, מנהלים, מחנכים ורכזי חינוך.
בתקופה זו שנגיף הקורונה עדיין כאן והתיאטרון נאלץ לבטל את כל פעילויותיו המגוונות, אנו פועלים במרץ על מנת להחזיר את התוכניות הייחודיות, כאמצעי העשרה והשלמה לצפייה בהצגות המגוונות של התיאטרון.
אנו מזמינים אתכם.ן ואת תלמידיכם.ן לבקר בתיאטרון הלאומי "הבימה" ולהנות מרפרטואר מגוון ועשיר.
נשמח לעמוד לרשותכם.ן בייעוץ ותכנון סל התרבות לשנה הקרובה.
למידע נוסף ויצירת קשר
מנהל המחלקה:
אבי קלמה
טלפון: 03-5266717
מייל: [email protected]
עוזרת המחלקה החינוכית:
להב חדד
טלפון: 03-5266607

לגלות את העולם שמאחורי הקלעים בתיאטרון הלאומי הבימה.
בואו ללמוד על תולדות התיאטרון מימיו הראשונים ברוסיה ועד הגעתו לארץ, ימיו הראשונים, השחקנים הוותיקים והגדולים, אבני היסוד של התיאטרון, דרך סיור מאחורי הקלעים של ארבעת האולמות, חדרי התלבושות והאביזרים, שזורים בסיפורים ותיאורים נפלאים שכולם אומנות ותרבות.
שחקני הבימה יובילו אתכם אל מאחורי הקלעים של בניין הבימה החדש, על ארבעת אולמותיו, ויחשפו את עולמם וסודותיהם של השחקנים הגדולים ב – 103 שנותיו של הבימה.
אף סיור אינו דומה לזה שלפניו! בניין התיאטרון הלאומי הבימה הינו בניין של תיאטרון יוצר ומפיק, המייצר מעל 12 הפקות חדשות בכל שנה.
חזרות, אביזרים, תלבושות, פאות ותפאורות, הכול מבוצע בבניין קסום זה, ולכן, אף סיור אינו דומה לזה שלפניו. בואו וחוו את מה שקורה מאחורי הקלעים בתיאטרון הלאומי היום.
משך הסיור כשעה ורבע.
מספר המשתתפים בכל סיור מוגבל.
נקודת מפגש: ליד שירות לקוחות במבואת הבניין.
שימו לב: עקב פעילות התיאטרון ייתכנו שינויים.
להזמנת כרטיסים: 03-5266717

בקומת היציע של האולם על שם הגברת הראשונה של התיאטרון הלאומי, כלת פרס ישראל, השחקנית חנה רובינא, מוצגת תערוכת "100 שנים ל"הבימה".
התערוכה מאירה בזרקור מאה שנות פעילות תיאטרונית משמעותית החל מ – 1918, בהן חלו תהפוכות ואירועים דרמטיים בארץ ובעולם. בתערוכה מוצגים חפצים, מסמכים ופריטים מרגשים שנתרמו ממשפחותיהם של השחקנים והיוצרים, ממוזיאון-ארכיון "הבימה", ממחלקת האביזרים וממחסן התלבושות. חלקם, מוצגים לקהל הרחב בפעם הראשונה.
נתגבשה ההצעה להנצחת שמה של השחקנית חנה רובינא. בצוואתה, ביקשה רובינא להוריש לתיאטרון "הבימה", את תכולת דירתה שברחוב גורדון 36 בתל אביב. ואכן, לצד חדר האיפור שלה, ספוג הזכרונות, הטבוע בחותם אישיותה, אנו זוכים להצצה נוספת ומרגשת גם לחדר האורחים שלה.
תערוכת המאה ומשכן רובינא פתוחים לקהל בהתאם לשעות פעילות ההצגות והביקור בהם הוא ללא עלות.

פריטים היסטורים שנאספו במהלך 103 שנות קיומו של התיאטרון הלאומי- במקום אחד!
– ייעוץ והכוונה בבחירת טקסטים ומונולוגים (מתוך למעלה מ – 3500 מחזות)
– איתור והנגשת חומרי ארכיון נדירים (ספרים, טקסטים, מסמכים, תמונות, קבצי שמע, סרטים תיעודיים והיסטוריים)
– סיוע בהכנת עבודות ותחקירים בנושא "הבימה" בפרט והתיאטרון העברי והישראלי בכלל.
– חדר הצפייה מרווח ובו למעלה מ – 300 הצגות מצולמות משנות השבעים והלאה (בתיאום מראש).
בנדיבות עדנה וארנן גבריאלי, רינה ומאיר חת, חני ואורי זליגסון, גודרון וגבי זליגסון.
מקימה ואוצרת מוזיאון הארכיון ואתר הארכיון: חני זליגסון
מנהל מוזיאון הארכיון: רמי סמו
החומר הרב שנאסף במוזיאון הארכיון במשך השנים מביא לידי ביטוי את חשיבותו של תיאטרון "הבימה" כגורם מרכזי בהתפתחות התרבות, האמנות, הספרות והשפה העברית מ – 1917, תחילה באירופה, ואחר כך בארץ ישראל בתקופת היישוב, ומאז קום המדינה ועד היום.
אתם מוזמנים לבקר במוזיאון ארכיון תיאטרון "הבימה" ולהיחשף לדגמי תפאורה נדירים, מסכות, וגלריית תמונות קבועה מתוך הצגות מראשית "הבימה" ועד היום. כמו כן לתיקי ההצגות שהועלו ב"הבימה" (1918-2022) ובהם טקסט, תמונות, כרזות, קטעי עיתונות, ביקורות ודפי הפקה.
התמונות, המאקטים, הסקיצות, המסכות, המוצגים לראווה, ספרי התיאטרון והאוטוביוגרפיות, יוצרים ארכיון שהוא גם מעין מוזיאון שמדגים ומנציח את עבודתם של כל השחקנים והיוצרים שעבדו ב"הבימה" לדורותיהם – למענם של חוקרים, סטודנטים, תחקירנים, תלמידי בתי ספר ותיכון והציבור הרחב והמעוניין.
שעות הפעילות:
שני, שלישי, רביעי 08:00-14:00
חמישי 12:00-17:00
ביקור בארכיון בתיאום מראש
03-5266720
מנויים מקבלים יותר!
רכשו מנוי וקבלו הנחות קבועות על כל אירועי הבימה
לרכישת מנוי